markilux

Kenmerken Tags: Familiebedrijf, Zowel B2B als B2C merk, een merk dat werkt met wederverkopers, internationaal

Diensten: Strategie, procesinrichting, Leadgeneratie, Social Media marketing & advertising, Google Ads  

 

Achtergrondinformatie over markilux

markilux is een premium zonweringmerk en familiebedrijf uit Duitsland die meerdere awards heeft gewonnen o.a. de German brand award (het beste Duitse merk in 2017), Het meest innovatieve merk bij zowel de Plus X en R+T Awards. Daarnaast hebben de verschillende producten van markilux de red dot design award gewonnen. markilux werkt zowel met wederverkopers en is internationaal actief op zowel de B2B als B2C markt. 

 

Wat was het doel of uitdaging?

markilux had in 2016 een uitdaging namelijk hoe de marketingactiviteiten internationaal moesten worden georganiseerd. De uitdaging zat hem in de strategie per land m.b.t. de wederverkopers, procesinrichting en consistentie met het merkbeleid. Daarnaast was markilux minder bekend buiten Duitsland. Het doel was dan ook om ervoor te zorgen dat markilux top of mind was als het gaat om premium zonwering merk bij zowel de wederverkopers, B2B doelgroep als het eindconsument op een strategische en gestructureerde manier binnen de verschillende landen.  

 

Aanpak

We hebben in het eerste jaar een plan van aanpak gemaakt hoe we de marketing van markilux in de verschillende landen georganiseerd moest worden. Vervolgens hebben we alle kanalen, tools en accounts op een procesmatig manier geherstructureerd om het managen en optimaliseren daarvan doelgerichter en efficiënter te maken. Vooral voor de 

 

Waarom heeft markilux voor Synerflow gekozen?

Tijdens de zoektocht was er geen enkel bureau die op een strategisch manier kon omgaan met de internationale marketinguitdagingen om kon gaan. Voorbeelden hiervan zijn hoe gaan we om met de verschillende culturen? Hoe zorgen we voor een gestroomlijnd proces van de internationale marketingactiviteiten? Hoe activeren we onze internationale wederverkopers als ambassadeurs waarbij we elkaar versterken? Synerflow was tijdens onze zoektocht het enige bureau die veel ervaring heeft met internationale familiebedrijven met een lange termijn focus op de vraagstukken die we hadden. Daarnaast waren zij de enige die op een zo procesmatige manier onze internationale marketingactiviteiten konden organiseren waarbij er synergie wordt gecreëerd binnen de verschillende landen o.a. Nederland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië, Denemarken en Zweden. 

 

Wat was het resultaat?

Synerflow heeft in begin zich gefocust op het bouwen van de fundering van de marketingactiviteiten waarbij zij ook voor ons de juiste processen voor internationale marketing in meerdere landen te organiseren. Dit heeft ertoe geleid tot tijdsbesparing omdat de internationale marketingactiviteiten op een zeer efficiënte is georganiseerd. Daarnaast hebben zij ons geadviseerd hoe we gezamenlijk met onze wederverkopers het beste samen aan het merk markilux kunnen bouwen en hoe we moeten omgaan met de verschillende culturen. Dit heeft ertoe geleid tot een hogere naamsbekendheid (gemiddeld 350%) en enorme groei van de omzet binnen de verschillende landen (gemiddeld 220%). 

 

AdvertisingStrategie